Het verhaal achter LEKKERDING

Wat eigenlijk begon als een wens/grappig idee is uitgegroeid tot mijn eigen likeur.

Al een aantal jaren leek het mij leuk om een eigen drankje te maken met de smaken die ik zelf het lekkerst vind en een likeur die bovendien nog niet bestaat. Zoals vele ideeën schoof ik ook deze steeds weg als niet uitvoerbaar. In maart 2017 zat ik bij een inspirerende spreker die vol passie vertelde over hoe hij bereikt had waar hij nu was. Op dat moment dacht ik “ik ga het gewoon doen, al zijn het maar 100 flessen”. Gewoon kijken of mijn plan uitvoerbaar is.

Mix van 2 ideeën

Voor een verjaardag of feest zoek ik geregeld een lekkere likeur om cadeau te geven, maar mis dan een leuke naam die toepasselijk is voor de gelegenheid. Na tientallen namen te hebben afgestreept heb ik uiteindelijk gekozen voor mijn eerste ingeving “LEKKERDING”. Deze is op veel verschillende manieren te gebruiken; als compliment, grappig, gewaagd, plagend, etc. Daarbij heb ik gekozen voor een fles met een chique uitstraling, een fles die ik zelf zou kopen. Met de 5 leuke tekstlabels is er altijd wel één die past bij de gelegenheid en ontvanger van de fles.

Als ik zelf met vriendinnen na het eten lekker een kop thee neem met een likeurtje, vind ik het jammer dat ik na 2 glaasjes eigenlijk meer dan genoeg alcohol heb gehad. Ik heb geen zin in een zwaar hoofd de volgende dag. LEKKERDING likorette bevat veel minder alcohol  dan de gebruikelijke likeuren, waardoor je gezellig kunt doorborrelen. Bij ons hoor je dan ook regelmatig “kom, doe mij nog eens zo’n lekkerding”.

De smaak

Na een spannende periode van informeren in een voor mij onbekende wereld van dranken kwam ik terecht bij een producent die voor mij mijn eigen bedachte mix kon produceren. Thuis heb ik met allerlei ingrediënten en alcohol verschillende verhoudingen gemixt met als hoofdingrediënten honing, vanille en sinaasappel. Mijn uiteindelijke mix heeft mijn producent verder verfijnd. Het exacte recept is natuurlijk geheim.

Uitstraling

De uitstraling vind ik erg belangrijk, chique maar wel met een grapje erin verwerkt. Dat is naar mijn mening goed gelukt. Het subtiele glanzende patroon geeft de fles een fantastische uitstraling in combinatie met de kleur van de likeur. Ook het achteretiket is uniek, hier kun je bijhouden waar je bent door de humoristische maatstreepjes:

  • Deel & Geniet
  • Smaakt naar meer
  • Al tijd voor een nieuwe fles?
  • NU halen!

Het idee voor de kaartjes was er direct, de teksten waren gauw bedacht. Ik vind het belangrijk om een toegevoegde waarde te geven om het de klant makkelijker te maken een boodschap over te brengen. Inmiddels hebben we 5 verschillende teksten en daarnaast 4 extra teksten voor de seizoenen en feestdagen. Met LEKKERDING geef je altijd een complimentje, een positieve boodschap.

Succes

Het aantal van 100 flessen bleek te kostbaar en eigenlijk niet uitvoerbaar, dus overschakelen naar 1000 flessen. De verkooptermijn stelden we op 1 á 2 jaar. Na lancering van LEKKERDING op Facebook was de eerste batch binnen een week uitverkocht! Een overdonderend succes. Dan is de keuze om ermee door te gaan niet zo moeilijk. De naam en smaakcombinatie slaat bij een breed publiek aan. Het wordt veel gekocht om thuis te drinken en om weg te geven als cadeau. In de kroeg is het natuurlijk erg leuk om aan de bar te bestellen. Er worden mooie desserts  en gerechten mee gemaakt en het staat inmiddels op de menukaart bij diverse restaurants, maar ook wordt het als digestief geschonken bij een kop koffie/thee. Er is zelfs LEKKERDING schepijs, hoe leuk is dat!

PITTIG LEKKERDING

Door het succes van LEKKERDING hebben wij in april 2018 een nieuwe versie uitgebracht: PITTIG LEKKERDING. De vertrouwde smaak van LEKKERDING, maar dan met 25% alcohol, kortom een PITTIG LEKKERDING! Ook deze versie wordt enorm goed ontvangen en daar zijn we best trots op. Wil je een middag of avond lang hetzelfde drankje drinken dan neem je LEKKERDING. Heb je zin in 1 of 2 likeurtjes, dan is PITTIG LEKKERDING heerlijk. Zeker als je een likeur liefhebber bent moet je deze geproefd hebben. Zowel LEKKERDING als PITTIG LEKKERDING zijn uitermate geschikt om mee te mixen. Bijvoorbeeld met Cola, Prosecco, Tonic, Ginger Ale, Whiskey, rum, etc.

Eau de Parfum

LEKKERDING is een beleving, een sfeer waarin je dit cadeau geeft of drinkt, liefst in goed gezelschap. Geur is ook een beleving. Het leek me dan ook fantastisch om ook een parfum uit te brengen. Opnieuw een zoektocht en na veel speuren en bellen zijn we bij een kwalitatief hoogwaardige producent terecht gekomen. Exclusief voor Liqueurs & Gifts is deze Eau de Parfum gemaakt. Na meerdere geursessies hebben we gekozen voor deze heerlijke geur. Eén van de eisen was dat de geur lang blijft zitten en niet zomaar vervliegt en dat er voldoende in een flacon zit. LEKKERDING Eau de Parfum bevat 50 ml. en blijft de hele dag heerlijk ruiken. We zijn erg trots op het resultaat. Het parfum is een warme, elegante en sexy geur voor de krachtige zelfstandige vrouw die van ieder moment intens wil genieten. Deze geur benadrukt haar vrouwelijke eigenschappen en maakt haar onweerstaanbaar aantrekkelijk.

Na de damesgeur hebben we in mei 2019 de herenvariant uitgebracht. Na eenzelfde serie kritische geursessies is daar een fantastische parfum uitgekomen. LEKKERDING MAN! is een krachtige, warme en stoere geur die staat voor de sterke man met een onweerstaanbare aantrekkingskracht. In een geweldige combinatie van ceder, bergamot, amber, vanille en citrus komt het verleidelijke karakter met een licht oriëntaalse touch goed naar voren. Ook deze Eau de Parfum is in een hoge concentratie gemaakt waardoor de geur lang blijft zitten.

Je kunt de parfums bestellen via deze website of kopen bij één van onze verkooppunten in het land.

LEKKERDING, onweerstaanbaar lekker!!!

Anja Verberne